Eclipse Phase: Operation Firewall

Cereksen sankarit: mustekalamafia, Feikkiferraman ja Algernopin paluu

Oversight lainasi agentteja missiollaan Catching Nemo varten.

Saavuttuaan Cerekselle agentit huomasivat HIDDEN CONCERN nimisen mustekalamafian dominoivan koko planeettaa.
Agentit jäljittivät Narud Astangan, jolle oli asennettu quantum farcasteriin yhdistetty pommi HIDDEN CONCERNINtoimesta. (Astangan kuoleminen olisi siis lähettänyt backupin HIDDEN CONCERNILLE). Astanga luvattiin agenteille mikäli he hiippailisivat Love and Rage Collectiven tukikohtaan ja avasivat lifesupportin, joka hukutti collectiven jäsenistön. HIDDEN CONCERN lähetti Astangan maksuksi onnistuneesta tehtävästä ja agentit luovuttivat hänet Oversightille.

Joshua “Super-Salaryman” Ferrata tapasi myös kadonneen forkkinsa, joka oli perustanat oman corppinsa ja kutsui itseään Aquaferramaniksi. Joshua (Poseidon) vannoi palaavansa vielä.

Dr Algernop (Jenken-morphissa) liittäytyi myös agenttien mukaan. Hän oli planeetalla Night Cartellin orj.. leivissä (Kiitos Sindelen) ja halusi päästä Extropiaan. W28 ampui hänet suutuspäissään. Onneksi stäkki jäi.

View
Extropian kujeet osa I: juoksijoita, salapoliiseja, sudenpentuja ja pakolaisia

Rillumareipäivät Extropiassa. Neljä seikkailua.

Amok-juoksu: Coolbotin järjestämä juoksu läpi Extropian. W28 ja Ferraman osallistuivat muiden juoksijoiden joukossa. Kaikki huijasivat, paitsi W-28 omien sanojensa mukaan. Lopulta eeppisessä loppukamppailussa Ferraman lamaannutti itsensä rakettivasaralla. W28 tappoi tämän jälkeen Ferramanin pilotin ja voitti treffit Coolbotin kanssa.

Jekaterina “Katja” Vasiljevna Krylovan kaveri Pablo kadotti morphinsa. Sherlock Hoffe ja Katja lähtivät selvittämään mitä morphille oli tapahtunut. He tapasivat Judge Crabin tutkiessaan rikospaikkaa. Kaikki kolme päättivät yhdistää voimansa. He löysivät (varastivat) ruumisauton joka johdatti heidät Les Ghoules kriminaalijärjestön jäljille. Ghoules ei halunnut palauttaa morphia.Paikalle kutsuttu Non-existant corpin sentry bot kuitenkin suostutteli jengiläiset palauttamaan morphin.

Sindele sai tehtäväkseen näyttää “hyviä” elämäntapoja Äiti Singhin turvakodin nuorille. Sindele opetti heille elämämkoulun saloja kertomalla tarinoita titaneista ja selviytymistaidoista. Smart Sudenpennut olivat syntyneet.

Joshua sai kuulla vanhan kaverinsa Trevorin olevan pakosalla Pathfinder societya ja Night Cartelia. Joshua auttoi lopulta Trevorin salaa karkuun. Joshua yritti peittää osallisuutensa operaation. Kartelli ei kuitenkaan pitänyt siitä, että Joshua ei asettunut julkisesti Trevoria vastaan.

View
Firewall Data File: Project Wolf-Father
Firewall Mission Archive

//Firewall Data File: Project Wolf-Father
Ref: Driscoll-Toyoda Interrogation File, Sentinel Team SWK Debrief Files, Oracle-AGI Safety Dissertation [REQUIRES PROXY PRIVILEGES]

Projekti Wolf-Father oli mustan budjetin hanke, joka tutki oraakkelifunktioituja ydin-Älyjä. Heidän pyrkimyksenään oli saada selville, onko transihmiskunnan mahdollista kehittää turvallinen ydin-Äly. Operaatiologien sekä Tri Toshiro Driscoll-Toyodan mielestä ekstrahoidun dissertaation perusteella vastaus on kieltävä.

Tri Driscoll-Toyoda osoittautui yhteistyöhaluiseksi sen jälkeen, kun psykokirurgimme onnistuivat osittain poistamaan hänen mieleensä asetetut estot. Projekti toteutettiin nimeämättömänan hyperkorporaation nimissä. (Informaatiomme viittaavat LLA:ssa toimivaan Naos-korporaatioon, jonka henkilöstötiedostot täsmäävät Fornjotin henkilökuntaan.) Tri D-T epäilee, että projekti on todennäköisesti ollut hänen ideansa.
Tri Driscoll-Toyodan kuulusteluraportin mukaan tutkijaryhmä oli palkannut Ultimate-iskujoukon puhdistamaan Kerubien Kovenantin omistaman aseman ja valmistamaan sen omaan käyttöönsä. Tutkijat tuotiin paikalle ja sukitettiin paikallisiin kehoihin. D-T:n mukaan lahkon jäseniä pidettiin varastossa, ja heidät oli tarkoitus vapauttaa tutkimuksen päättyessä. (Todennäköisesti asema oli alkujaankin tarkoitus tuhota projektin päätteeksi. ~ Proxy Maesto) Rauhanomaisista lahkolaisista ei ollut vastusta kokeneelle iskujoukolle.

Tutkimus keskittyi Naosin kehittämään Oraakkeli-keinoälyyn. Asemalle pystytetyt matrioshka-serverit pyörittivät useita sisäkkäisiä, itsenäisille periaatteille perustuvia simulaatioita, joiden olisi pitänyt estää keinoälyn liikkuminen. Lisäksi aseman jokainen ego sekä ohjelma oli varustettu reaktorihuoneeseen sijoitetun ydinräjähteen laukaisimella, joka oli ohjelmoitu räjähtämään heti, jos jokin poikkeaa rutiinista. Ryhmä ei ollut tietoinen kolmannesta varotoimesta, ultimaattien asentamasta antimateriaräjähteestä, joka oli laukaistavissa tuntemattomasta valvontatilasta. Kaikista varotoimista huolimatta tekoäly onnistui ottamaan kontrollin asemalla. Pidämme epätodennäköisenä, että äly olisi levinnyt kontrollikeskukseen, joten oletamme valvojien seuranneen tilanteen kehittymistä – tai älyn onnistuneen peittämään läsnäolonsa.

Luomamme tapahtumamallin mukaan tietomurto tapahtui noin viikkoa ennen agenttiemme saapumista paikalle. Tri Driscoll-Toyoda spekuloi, että keinoäly päätteli heidän kysymyksensä turvatoimien ja suoritettujen kokeiden perusteella. Älyn metodit osoittautuivat vahingollisiksi transihmisen psyykelle, mikä aiheutti tutkijaryhmän oireilut. Raportin mukaan pahiten kärsi turvallisuuspäällikkö Julius Gowda, joka alkoi uskoa olevansa osa Kerubien kovenanttia. Oraakkelin vastaus ekstrahoitiin D-T:n mielestä ja on nyt Firewallin tutkinnassa piilotettujen basiliski hackien varalta. Mikäli dokumentti osoittautuu turvalliseksi, se tulee edistämään AGI-tutkimustamme vuosikymmenien edestä. Huomioitavaa on, että Oraakkelin raportti on täysin ymmärrettävä ilman minkäänlaista taustakoulutusta alalta.

Suosituksemme on, että tehtäväloki arkistoidaan toistaiseksi ja aloitamme esitutkinnan Naos-korporaation toiminnasta. Oraakkelin raportti eristetään ja riippuen tutkijaryhmän löydöksistä tuhotaan tai vuodetaan seuraavan vuosikymmenen kuluessa argonauteille. Tohtori Driscoll-Toyoda on osoittanut yhteistyökykyä tutkinnan jokaisessa vaiheessa, ja hänen värväämisensä voisi olla kannattava liike.

Liite: Otteita Tri Driscoll-Toyodan kuulustelusta

”Totta kai tiesimme riskit. Tulokset olivat niiden arvoisia.”

”Pidän sitä hyvin epätodennäköisenä, että transihmisyys pelastuu pienten edistysten kautta. Ei, tarvitsimme valtavan mullistuksen, ihmeen. Eivätkä ihmeet ole koskaan ilmaisia.”

”Transendettien älyjen tutkiminen on klassinen gorgon laatikossa-dilemma. Tavoitteenamme on selvittää, mitä laatikkoon lukittu gorgon tekee. Otuksen katse kivettää ja se yrittää saada meidät näkemään ne. Peto ei kuitenkaan tiedä, milloin ja mistä katselemme sitä."

”Kaukolaukaistava antimateriapommi? Kuulostaa idealta, jonka alfani olisi keksinyt! Jos tämä versio minusta olisi tiennyt siitä, olisin mielelläni potkaissut sitä hyvin, hyvin lujaa.”

”Akateemisesta näkökulmasta Oraakkelin arkkitehtuurin passiivisuus vallankaappauksen aikana on valtava voitto keinoälytieteille. Itseasiassa luulen, että tämä on ensimmäinen kerta kun tällaista on tapahtunut. Kaikesta tapahtuneesta huolimatta en voi olla tuntematta ylpeyden vivahdusta.”

View
Kummitustalo viidakossa
Missio antimaterian seuraamisesta johtaa sivukujille

Agentit lähetettiin metsästämään antimateriakuljetusta Phlean’s Recourseen. Koska missio oli prioriteetiltään alhainen niin he saivat tavallista rajatummalla budjektilla varusteita, lähinnä vain expensive favorin edestä. W-28 päätti salaa lähettää vain alpha-forkin matkaan ja jäi Extropiaan suorittamaan omia tehtäviään (soittmaaan kitaraa). Agentit olivat myös saaneet salaisen viestin Hollantilaiselta määränpäässä olevasta sivumissiosta joka auttaisi heitä hänen mukaansa irtautumaan Proxy Houstonin otteesta.

Parin päivän varustelun jälkeen agentit farcastattiin viidakkohabitaattiin. Heidät otti vastaan Tarzan joka heikosta puheestaan ja pukeutumisestaan huolimatta oli erittäin hyvä tehtävässään. Ulostautuessaan agentit huomasivat olevansa keskellä viidakkoa ja paikalliset swarm kissat alkoivat pommittaa heitä youtube linkeillään ja repin kerjäämisellä.

Agentit suuntasivat ensin kohti paikallisen kontaktin opastuksella orgioihin. Sindele suuntasi sillä aikaa varustautumaan tulevia väkivaltaisia kahakoita vastaan. Orgioissa Jekaterina “Katja” Vasiljevna Krylova sai vihjeen sivumissiosta liittyen paikallisten jengien taisteluun. Juhlista Katja jatkoi W-28 kanssa matkaa mission alussa saatuun sivumissioon jossa tehtävä oli etsiä käsiinsä muuan Dr Algernop. Hän asusti goottimaisessa mikrograviteettihabitaatissa johon kulki melko heikon oloinen vaijerijuna. Kaikkien sisääntulijoiden piti asentaa päähänsä softa joka simuloi ympäristöön kummituksia ja muita outoja ja pelottavia asioita käyttäen hyväkseen käyttäjän muistoja. W-28 kieltäytyi ohjelman asentamisesta ja tavalliseen tapaan luikerteli omia reittejä sisälle. Hetken haahuilun jälkeen agentit löysivät tohtorin suorittamassa operaatiota kloonilleen. Hän lupasi antaa pohjapiirustukset stackeihin asennettaviin häirintälaitteisiin jotka estäisivät firewallia ottamasta selkeitä kopioita agenteista farcastauksen yhteydessä. Ehtona oli, että agenttien oli tuotava hänelle koekaniini jonka mieleen meldattaisiin delta/gamma forkkeja.

Toisaalla Sindele oli saanut tulosteltua ja osteltua itselleen tarpeeksi varusteita kun Katja otti häneen yhteyttä. Tehtävä oli etsiä orgioista koekaniini. Keinoja välttämättä Sindele petkutti muuan juhliaa piikittämään itseensä erittäin addikotivaa SPLD-huumetta joka oli MRDR-huumeen halvempi, mutta vaarallisempi versio. Tuotuaan koekaniinin tohtorille hän ei kumminkaan suostunut ottamaan häntä vastaan, koska kyseinen koekaniini ei ollut tohtorin mielestä vapaaehtoinen. Vaihtoehtojen ollessa lopussa Sindele lupautui uhrautumaan tiiminsä puolesta ja meldautti mieleensä kaksi forkkia. Äänet päässä olivat häiritseviä, mutta osasivat auttaa tietyillä osa-alueilla.

Session loppupuoliskolla agentit ryhtyivät suorittamaan jengiläisten sivumissioon. Habitaatissa oli kaksi vallitsevaa jengiä: feminatsit Asgardianit jotka uskovat miesten olevan turhia ja tummaihoisiin länkkärihulluihin Buffalo kingeihin jotka koostuvat kokonaan miehistä. Buffalot antoivat agenteille tehtävän viedä vialin täynnä tuntemattomia nanobotteja Asgardien johtajan asuintiloihin. W-28 ryhtyi enemmän tai vähemmän Katjan avustuksella jäljittämään Asgardien johtajaa. Sindele taaskin käyttäen morphinsa tummaa ihoa soluttautui buffaloihin ja lähti käyskentelemään pitkin habitaatin katuja kuudestilaukeava vyöllään.

(Saa jatkaa, muokata tai mitä vain. Kiitokset Mikolle erinomaisesta W-28 Operation Logs osastosta josta pystyi lunttaamaan muistiapua.)

View
Progress Market Afterrant
ote Petra Thielin lifeblogista

//Firewall Infowar Department, Arkisto, tags= Petra Thiel, Extropia, Houston//

Liitetty video: Varjojen peittämä mieshenkilö siemailee viskiä takkavalkean ääressä. Hänen monologistaan läikkyy egoismi sekä omahyväisyys.
“Kapitalismi ilman rajoja on käärme, joka syö lapsensa.
Ilman yhteisiä sääntöjä, laatu laskee kulujen mukana.
Petra, sinun valtakuntasi on mätä ja ahne.
Näytän sen sinulle.
Maksan kymmenen miljoonaa krediittiä hänelle,
joka tuo minulle Petra Thielin pään ja XP:n taposta
Progress Marketin aikana.
Nauti viimeisistä hetkistäsi.”

Video leviää kuin kulovalkea ympäri Verkkoa. Assistenttini suosittelivat kymmeniä tietoturvayhtiöitä, mutta sivuutin heidät kaikki.
Julkinen pelko vain yllyttäisi heitä.

Oli kyseessä sitten Taggartin kepponen_ (hän ei myöntänyt mitään, mutta sen kusipään hymy on ennenkin piilotellut luurankoja)_ tai kateellinen oligarkki, Extropia ei pelkää.
Päinvastoin. Tämä on täydellinen tilaisuus näyttää Johanssonille, mihin extropianismi pystyy.

Progress Market: Day 1

Päätä särkee. Puhe pyörii päässäni yhteen suuntaan, assistenttini kotkottavat toiseen.
PR-temppuja.
Julkikuvaa.
Ja muuta samanlaista paskaa.

Ainakin Ferracorpin lähettämillä rautamiehillä on hauskaa.


500 gramman taktinen räjähde ei juuri auttanut migreeniini.
Ultimaatit ovat ehkä karseimpia hyökkääjiä universumissa. Kaikki puhe geneettisestä ylivoimasta sekä übersotilaista.
En muista taistelusta mitään, mutta kameroiden mukaan se oli ohi sekunnissa. Tänään ympärilläni on pyörinyt enemmän rautaa kuin marsilaisessa sirkuksessa.

Progress Market: Day 2
Liitetty video: Joukko anarkisteja tanssii ja tappaa toisiaan nollapainovoimassa.

Ilmeisesti minua yritettiin tappaa jälleen. Tilanne ei eronnut pikkujulkimon signeeraustilanteesta, mutta minut lennätettiin pois tilanteesta ennen kuin sain kynääni esiin.
Ensi kerralla palkkaan vähemmän ritarillisen henkivartijan.

Progress Market: Day 3


En tiedä, mitä kirjoittaa. Kesken viimeisten neuvotteluiden, joiden piti olla lähinnä muodollisuus, saimme tiedon, että viimekuinen antimateria-spektaakkeli olikin Titaanin juonittelema – että he saisivat kätensä tähän sopimukseen!
Henkivartijani alkoi heti selittää jotain Consortiumista, mutta totta puhuen häneen oli vaikea keskittyä kun yhtiöneuvosto esitti vaatimuksia toiseen korvaani.

Neuvottelut ovat jäissä. Neuvosto haluaa selvittää vaihtoehtonsa uudelleen. Ja nähtävästi Ferracorpilla on consortiuminvastaisia mielipiteitä.

View
Mission: Extropia Market
kommentit & keskustelu

Kirjoitetaanpa jälkipyykki kokeeksi logiin. Tehtävästoorin voi kirjoittaa omaksi viestiksi tai liittää tähän. Sen kirjoittamisesta saa yhä 1 rez pointin.

Tehtävän lopputwist tuli nurkan takaa, joten haluan kommentoida sitä sanalla tai parilla:

Juonessa oli pieni suunniteltu ansa/jekku – se, huomaatteko oliko ensisijainen tehtävänne suojella Petraa vai varmistaa sopimuksen onnistuminen. Ja huomaako kukaan, että sopimusta voi sabotoida myös toisesta suunnasta.
Oversightin näkökulmasta lankesitte heidän ansaansa täydellisesti, jonka vuoksi onnistuneen sopimuksen sijaan neuvottelut ovat langenneet viikoiksi, kenties kuukausiksi jäihin, kun molemmat osapuolet miettivät uudestaan kantojaan. Jos Oversightin viimeaikaisia toimia olisi tutkittu tarkemmin, lopputulos olisi voinut olla toinen.

Toisaalta se tarkoitti, että teidän valinnoillanne oli väliä. Kaikki uhat eivät olleet tasavertaisia ja sillä oli merkitys, ketkä valitsitte tarkemman syynäyksen kohteeksi.
Yksi tämän kampanjan tavoitteistani on tuoda lisää riskiä tehtäviin, koska sen puute oli mielestäni menneen Rogue Traderin suurimpia kompastuskiviä.
Mielestäni tämä tekee pidemmällä skaalalla peleistä mielekkäämpiä, kuten Timo sanoi: “Roolipelit tutkivat sitä, kun hyppäävä sankari ei saa kielekkeestä kiinni.”

That said, tein mielestäni jokusen virheen viime pelissä. En tyrkyttänyt teille Oversightin tutkimista, koska ajattelin Consortiumin agendan ja Oversightin aiemmat juonet olevan tarpeeksi suuri kehote ottaa heidän puuhistaan selvää. Ehkä heidät olisi pitänyt laittaa korkeammalle korokkeelle.
Ajattelin myös, että Extropian iskujen selvittäminen olisi ollut suurempi prioriteetti, jolloin neuvottelut Operaattori Jonesin kanssa olisivat aiheuttaneet enemmän päänvaivaa. Lunalla olimme ihan eri kuvioissa, joten minun olisi pitänyt palauttaa aiemmat tapahtumat mieleen session alussa.
Infohyökkäykseen olisi nyt pitänyt varautua, tehän käytitte samaa taktiikkaa Liberaattoreita vastaan! >:)
(Kuolema on väliaikaista, maine ikuista.)

That said, lupaan että tehtävät menevät pieleen jatkossakin, mutta se ei tule kaatamaan maailmaa.

TL;DR Riski on hyvästä, mutta elämä jatkuu.

Moxie oli aika tappavaa tässä sessiossa. Onko teistä päivittäinen palautuminen liian kova tahti?
Vaihtoehtoisesti moxie voisi palautua sessioittain ala fate pointit tai tehtävien välissä. Tällöin se olisi hieman arvokkaampaa, ja motivaatio-palautumisilla olisi suurempi arvo. Vastineeksi tällöin vihollisilla olisi luonnollisesti vähemmän moxieta käytettävissä.
Voidaan pelata myös nykyisellä säännöllä, mutta silloin pyrin muistamaan, että kaikilla vastustajilla on enemmän tai vähemmän moxieta käytettävissä.

View
Kauhua ja kapinaa Lunalla
Agentit kohtaavat hirviöitä, radikaaleja ja tullin

(Saa korjata jos muistaa tarkemmin – en ihan täysin muista esim. miten Artemiksen lokaatio nyt löytyi – en myöskään muista tarkkaan tuota koko professori Totuus pätkää)
(Olen sen kirjoittanut mitä muistan, saa lisäillä ja korjailla)

Proxy Pollyanna Lunasta oli pyytänyt Proxy Houstonilta apua paikallisen ongelman kanssa, ja Houston lähetti agenttinsa hoitamaan asiaa. Farcastaus sujui enimmäkseen ongelmitta, joskin yllättävän DDOS-hyökkäyksen takia Mona Choovanski ajautui jonkunlaiseen koomaan. W-28:n outo teko-äly mieli myös aiheutti hieman ongelmia sleevauksen kanssa, mikä hieman kyrsi kyseistä AGIa.

Agentit saapuivat MITRE-avaruusasemalle Lunan kiertoradalla saatuaan simulspacessa brieffauksen Proxy Pollyannalta. Agenteilla oli päätehtävänään selvittää mitä Steel Liberators aikoo Lankeemuksen päivänä, Firewallin saatua tietoonsa että jotakin oli tekeillä. Toisena objektiivina oli selvittää että mitä tapahtui vastikään kadonneelle nanoteknologiaa tutkineelle tohtori Artemis Meldoniumille, ja koska jäljet sopivasti alkoivat MITRE-asemalta, agentit keskittyivät tämän langan tutkimiseen ensin, vaikka he myös kävivät tapaamassa professori Totuutta.

Professori Totuuden tapaus olikin sitten hieman ongelmallinen…

Agentit saivat lyhyen tutkimisen jälkeen selville Artemiksen tuttavan, [nimi tähän], eivätkä hukanneet hirveästi aikaa ennen kuin menivät kyselemään tältä mitä tämä tiesi Artemiksen katoamisesta. Hirvittävästi tämä ei tuntunut tietävän/suostuvan kertomaan, eikä asiaa varmaan auttanut se että Joshua Ferrara käytti Fake ID:tään, tohtori Sykeröä, väittäen olevansa Artemiksen vanha tuttu joka nyt vain sattui haluamaan tietää missä Artemis oli. Sen agentit sentään saivat selville että Artemis oli laskeutunut jonnekin kuun pinnalle tutkimaan nanoteknologiaa, ilmeisesti jonnekin syrjäseudulle. Vähän aikaa siinä kesti, mutta lopulta summittainen sijainti saatiin selville – jossakin lähellä New Mombain karanteeni-aluetta.

Agentit matkasivat kuun pinnalle, joskin välietappi piti tehdä Nektarissa ja lievästi laittomat varusteet piti pudottaa dead dropilla paikalle. Silti tullissa tuli vähän ongelmia…

Vaikka Ferrara parhaansa mukaan yritti todistaa olevansa huono navigoija, niin loppujen lopuksi löydettiin luultava paikka Artemiksen lokaatiolle – kraateri jonka keskellä oli kaktus. Sindele tunsi jotain outoa omituisilla async voimillaan, muttei kertonut tästä muille. Analyysi osoitti että tällä koko tilanteella oli jotain tekemistä nanoteknologian kanssa, ja W-28 havaitsi maassa poispäin kulkevat jalanjäljet, ja pian agentit lähtivät seuraamaan näitä, lähetettyään Proxy Cleanille, Lunan toiselle Proxylle, ilmoituksen siitä että kaktus oli jotain TITAN-hämminkiä, ja Clean lähetti tuho-tiimin hoitamaan asian.

Jalanjäljet johtivat reikään maassa, ja W-28, Sindele ja Katja loikkasivat alas. Ferrara lähetti alas kaksi kauko-ohjattua bottia joista toisessa oli forkki. Alhaalla odotti keskeneräinen maanalainen rautatie-tunneli jonka oli ollut tarkoitus kulkea Nektarista New Mumbaihin, mutta New Mumbain ydinpommitus oli pistänyt suunnitelmille stopin. Joukkio seurasi jälkiä vähän aikaa kunnes löysivät joukon surmattuja synth-botteja, ja pian sen mitä Artemiksesta oli jäljellä. Artemis oli joutunut exsurgent-infektion kouriin eikä ollut enää oikeastaan ihminen, ja se mitä hänestä oli jäljellä tuntui lähettävän jonkunlaista ‘kutsua’. Sindele ratkaisi ongelman tuhoamalla Artemiksen ruumiin raskaalla raketinheittimellä. Kutsuun oli vain jo vastattu…

Äkisti massiivinen exsurgent-hirviö hyökkäsi tunnelin seinän läpi, eikä kauaa kestänyt ennen kuin sen jälkikasvukin seurasi. Sindele aloitti murhaamisen hyvin tehokkaasti raketinheittimellään, W-28 joutui pulaan lievän hitautensa takia kun pienet exsurgent hirviöt ryntäsivät tämän päälle ja pitelivät tätä maassa aika tehokkaasti. Katja lähinnä kyyhötti nurkassa piilossa, ja Ferrara lähetti jostakin järjettömästä syystä toisen bottinsa tutkimaan tunnelia kauempana W-28:n ja Sindelen taistellessa. Taistelu oli vaikea ja vaarallinen, mutta raketinheitin loppujen lopuksi ratkaisi tämän agenttien eduksi, ison hirviön ja tämän jälkikasvun laotessa räjähtelyn voimasta. Taistelu oli ollut tosin hieman traumaattinen ja W-28 oli myös jonkin verran vahingoittunut, vaikka medihinet sitten loppujen lopuksi auttoivatkin tätä aika runsaasti.

Sittenpä alkoi matka takaisin kohti Vanhaa Nektaria, kaupunki jota asuttaa enimmäkseen synthmorpheissa elelevä köyhälistö + jonkun verran rikkaita korporaatti-tyyppejä joilla on käytännössä huviloita paikalla. Tällä kertaa agentteja ei kiinnosta hirveästi tullin kautta kulkeminenkin varsinkin kun näillä on mukanaan professori Totuus jupakan jälkipyykistä laiton morffi jonka he aikovat myydä jollekin paikalliselle rikollisjärjestölle. Sindelen kautta hommataan sisäänpääsy erään triadin kautta, jotka tuntuvat salakuljettavan aika runsaasti jotakin tavaraa kaupunging sisälle. W-28 olisi voinut katsoa laatikon sisälle T-säteillä, mutta päätti kohteliaisuudesta olla tekemättä sitä – agentit saisivat tiedon näiden sisällöstä myöhemmin.

Ensimmäiset pari päivää Nektarissa menevät enimmäkseen tiedonkeruuseen ja traumojen paranteluun exsurgent-hirviöiden kohtaamisesta, mutta agentit alkavat kuitenkin saamaan jo jonkun verran perusasioita selville. Samat triadit jotka salakuljettivat agentit sisään ovat salakuljettaneet sisään suuria määriä aseita työläisjärjestölle, ja näyttää oikeastaan siltä että paikalla taidetaan suunnitella kapinaa. Agentit identifoivat luultavaksi Steel Liberatoreiden kohteeksi Uudesta Nektarista kotoisin olevan rikkaan Mercer Brownin, Lunan sisäisen poliisin johtajan Ord Brownin tyttären, konsertin Lankeemuksen päivänä. W-28 saa myös selville vanhan tuttunsa Gard-W:n olevan maisemissa, hieman yksisuuntaisen mielen omaavan Merkurialaista aatetta seuraavan AGIn. Ilmeisesti AGI-pohjainen terroristijärjestö Siniset Ruusut on tarjonnut apuaan Steel Liberatoreille. Gard-W ei suoraan kerro olevansa tekemisissä missään kanssa, mutta oletus on että hän on Steel Liberatorien apuna oletetun kapinan kanssa.

Agentit seuraavat useampia eri johtolankoja, mutta tärkeimpänä he soluttautuvat Steel Liberationin sisälle, vaikka pieneksi ongelmaksi käy se, että kaksi henkilö neljästä on biomorffeja. Loppujen lopuksi heidätkin otetaan mukaan osaksi operaatiota, mutta suostuttelua se vaatii – Katja myös sekoilee hieman baarin puolella kun yrittää tilata mehua baarimikolta joka ei erityisemmin pidä biomorffeista, ja päätyy aivopesemään sekä portsarin että baarimikon hakkeroinnin avulla. Agentit päästetään rekryämis-tilaisuuteen johon itse Leslie Haversham, Steel Liberaattorien johtaja saapuu pitämään palopuhetta, ja kertoo suunnitelman. Tarkoituksena on kidnapata Mercer Brown konsertin yhteydessä, ja pakottaa tämän isä neuvottelupöytään tämän avulla. Jotkut agenteista pitävät puhetta ihan järkevänä, mutta kaikki eivät siitä innostu niin hirveästi – Ferrara hieman kyselee että entä jos isäpappa Brown ei suostukaan neuvottelupöytään edes panttivangin kanssa, johon Leslie kuittaa että tällä on jonkunlainen varasuunnitelma, muttei kerro siitä sen enempää. W-28 livahtaa poistuvan Leslien perään kuin kiero stealth botti ja selvittää miltä tämä näyttää normaalisti, Leslie kun on sangen harvinaisessa synthmorphissa joka voi muuttaa ulkonäköään melko vapaasti. W-28 saa myös viestin Gard-W:ltä, jossa tämä kertoo haluavansa antaa tälle mahdollisuuden osallistua johonkin hieman tärkeämpään tehtävään…

Sillä aikaa kun W-28 seurailee Leslietä, niin muille jaetaan näiden tehtävät: Sindelen käsketään seistä lähellä lavaa ja ottaa puskasta kivääri ja ampua vartijat h-hetken tullessa kohdalle, Katja pistetään hakkerointi hommiin hakkeri [insert name]n alaisuuteen ja Ferrara pistetään tekemään asiaa [x]. W-28 missaa tehtävänantonsa ja herättää hieman epäluuloja, vaikka hieman myöhemmin onnistuukin livahtamaan takaisin sisään. Vartija silti hoksaa jonkin olevan vialla, ja kokous päätetään valheella että kyseessähän oli tietenkin vain työläisjärjestön ihan tavallinen tapaaminen. Agentti-AGI jää tapaamispaikkana toimineen baarin julkisiin tiloihin joksikin aikaa hieman epävarmana, ja saa kuin saakin jonkunlaisen tehtävänannon Kromilta loppujen lopuksi, vaikka epäilyttävän käytöksensä vuoksi tälle osoitetaan vain varaston vartiointi tehtäväksi. W-28 sanoo kiitos ei ja päättää ottaa selvää mitä Gard-W tahtoo.

W-28 ottaa vastaan Gard-W:n kutsun tavata simulspacessa, ja saa tältä tarjouksen liittyä jonkunlaiseen operaatioon. Käy selväksi että Gard-W on erittäin keskittynyt yhteen asiaan kerrallaan, tässä tapauksessa tämänhetkiseen missioonsa eikä mitään suurempaa small talkia esiinny – mutta W-28 saa nyt kuitenkin selville että jotain muutakin kuin pelkkä Steel Liberaattoreiden operaatio on meneillään. W-28 pyytää päivän lisää miettimisaikaa, mutta esittää varovaisen kiinnostunutta.

(En muista hirveästi mitä sitten tapahtui, yleistä sekoilua?)

Seuraavana päivänä W-28 kävi puhumassa uudemman kerran Gard-W:lle ja myöntyi ehdotukseen, ja selvisi että mikä Leslien kakkos-suunnitelma oikein oli – Vanhan Nektarin life supportin tuhoaminen. W-28 hieman yrittää horjuttaa Gard-W:n uskoa Leslieen sillä että tyyppi vaikuttaa aika epäluotettavalta, tämä kun on melko lailla pettämässä Triadi-liittolaisensa kun ei ilmoita näille että on tekemässä paikasta asuinkelvottoman biomorffeille, osan Triadeista ollessa myös tällaisten sisässä. Ei se vain oikein onnistu, Gard-W:n mielestä kun kapina on hyvä asia täällä, vaikkei Leslie pitäisikään lupauksiaan Sinisille Ruusuille. W-28 taktisesti päättää jättää kertomatta yksityiskohdat siitä mitä oikein tulee tapahtumaan Leslien suunnitelma B:ssä, vaikka vihjaakin että kaikki biomorffit olisi ihan hyvä evakuoida pois Vanhasta Nektarista ennen Lankeemuksen päivää. Ferrara tietenkin vähän kyselee että mitäs tällä oikein tarkoitetaan, mutta sitä ei W-28 suostu paljastamaan.

(Lisää yleistä sekoilua?)

Myöhemmin W-28 tapaa Gard-W:n uudestaan simulspacessa, tällä kertaa omassaan erittäin militaristisen Gard-W-version sijaan, ja tiedustelee hieman tehtävän parametreista ja yrittää hieman horjuttaa Gard-W:n uskoa Leslien aikeisiin. Vaikka jonkun verran W-28 saa loppujen lopuksi vastakaikua toiselta AGIlta valittamalla kuvitellusta rasisismista Steel Liberatorien rekryttäjien puolelta, niin Gard-W:lle missio tulee ensin. Leslie voi olla kusipää, mutta taiston syy on AGI:n mielestä hyvä, vaikka rahoitus tulisikin oudosta lähteestä – minkä W-28 varmistaa myöhemmin hiippailemalla Leslien asuntoon ja löytämällä sieltä hieman pankkitietoja joista selviää että Leslie sai salatusta lähteestä ison summan rahaa vain muutama kuukausi sitten.

Ferrara tapaa Ord Brownin…

View
Nuorisotyötä, apinaradio ja Jovianilaisten bioaseita
Agentit hankkivat uusia liittolaisia

Agentit saivat uuden tehtävän: hankkikaa Firewallille liittolaisia. Heidän ei tarvitse olla tietoisia liittolaisuudestaan Firewallille, riittää kunhan on silmä- tai korvapari vahtimassa Extropiaa ja palveluksia annettavissa. Katja Krylova ei pystynyt osallistumaan operaatioon sillä hän oli yhä shokissa siitä mitä tapahtui edellisellä kerralla ja Mona Choovanski oli yhä lepäämässä junapommin jäljiltä. Uutinen Jovianista saapuneesta aluksesta kantautui agenttien korviin ja W-28 lähti tarkastamaan asiaa.

Lyhyen pohdinnan päätteeksi agentit päättivät käydä Kuilussa. Se on ainoa paikka Extropiassa missä kamerat eivät ole valvomassa, joten se on kriminaalien ja mahdollisesti Firewallia uhkaavien tahojen kotipaikka. Ainoa tapa saada sieltä tietoa on sisällä oleva silmäpari.
Matkalla agentit törmäävät kulttiin… VIP
Kuilussa olevalla nuorisotalolla Joshua Ferrara otti ohjat käsiinsä lipevänä kielimiehenä ja yritti saada sopimusta aikaan Äiti Singhin kanssa. Hän kieltäytyi tekemästä yhteistyötä “likaisen korporaation” kanssa ja kertoi, että Siddhartan turvakoti syrjäytyneille toimii hyväntekeväisyydellä. Sindele ehdotti jälkeenpäin, että hän on taitava ensihoitaja ja lupasi alkaa käymään nuorisotalolla hoitamassa nuorten pieniä haavereita. Synthmorpeja varten hän kertoi erään ystävän osaavan auttaa. Agenttien juoni olikin luoda ystävyyssuhde nuorisotaloon ja siellä käydessään rupatella niitä näitä mitä on tapahtunut Kuilussa.

Silläaikaa avaruussatamassa W-28 saapuu paikalle ihmettelemään Jovianilaisten läsnäoloa, hiippaillen mahdollisimman lähelle hänen mielestään korkea-arvoista Jovianilaista kohti: diplomaattia ja tämän sotilas-saattuetta. Näillä on mukanaan jonkunlainen epäilyttävä salkku joka herättää W-28:n kiinnostuksen, minkä takia tämä lähtee seuraamaan Jovianilaisia, lähettäen lyhyen viestin loppujoukolle siitä kuinka hän seuraa ‘johtolankaa’ ennen kuin hän katoaa useaksi tunniksi TacNetistä, haluamatta paljastaa tarkemmin mitä oikein puuhailee. Hän hyppäsi näkymättömyysviitan turvin heidän taksinsa pohjaan kiinni, saaden aikaan pienen kolahduksen minkä takia taksi pysähtyy pian ja epäluuloinen Jovianilainen sotilas astuu autosta ulos ja tutkailee auton pohjaa. Sekä sotilaan että W-28:n onneksi, sotilas ei löydä mitään – jos hän olisi löytänyt, hän olisi saanut konepistoolista naamaan lähietäisyydeltä. Jovianilaiset pysähtyvät [paikan nimi], ja sotilaat poistuvat diplomaatin luota salkun kanssa. W-28 päättää lähteä seuraamaan sotilaita ja salkkua, arvellen sotilas-asioiden olevan tärkeämpiä.

Seuraavaksi agentit etsivät Extropiasta konkurssin partaalla olevaa yritystä. Yksi tulos löytyi, Extropian radio Argosynin haara. Kyseessä oli yhden miehen radioasema jossa oli tälläkin hetkellä lynkkaus menossa. Aseman bonobojuontaja, Vik van Voom, levittelee tylsinä aikoina juoruja naapureidensa seksielämästä.
PIkaisen taksimatkan jälkeen agenttien silmien edessä avautuu varsin koominen näky. Iso vihainen väkijoukko piirittää radioasemaa jonka tornissa kiipeilevä bonobo pitää mahdollisesti viimeistä live radio-ohjelmaansa ennen kuin timanttikirves halkaisee hänen kallonsa. Agentit hajoittavat väkijoukon ilmoittamalla tehneensä juontajan kanssa turvallisuussopimuksen ja avaavan tulen ellei lynkkaaminen lopu. Naapuruston vetäydyttyä koteihinsa agentit tekevät sopimuksen kiitollisuuden velkaa olevan bonobon kanssa. He antavat radiojuontajan käyttöön mikrokameroita seuraamaan Extropian tapahtumia ja myöhemmin mahdollisuuden valvoa kaikkia yleisiä turvakameroita. Sopimukseen kuuluu myös turvaliisuussopimus ja muutama droidi valvomaan aseman ulko-ovea. Bonobon puolestaan täytyy tehdä asiallista ohjelmaa, soittaa agenttien omia mainoksia ja välittää piraattiversoita fabber-pohjapiirustuksista. Tällä hetkellä hänellä oli lähinnä vain tarjottavana bonoboille tarkoitettujen mukavuustavaroiden pohjapiirustuksia.

Sillä aikaa kultin sisätiloissa…VIP

Jovianilaiset saapuvat jonkunlaiseen laboratorioon, ja W-28 seuraa heitä sisälle, haluamatta antaa sotilaille tilaisuutta kadota minnekkään. Sisällä odottaa jonkunlainen tiedemies joka päätyy riitelemään jonkun verran sotilaiden johtajan kanssa, ja salkku avataankin hetkeksi, paljastaen sisällä olevan ampulleja täynnä jotain ainetta. Keskustelusta W-28 päättelee että kyseessä on jonkunlaisia bakteeri-kasvustoja, ja tiedemiehen olisi tarkoitus tehdä näillä jotain tutkimusta, mutta syyt eivät selviä. Sotilaista kaikki paitsi johtaja poistuvat huoneesta, tiedemiehen alkaessa tekemään jonkunlaisia töitä vähän aikaa, ja W-28 päättää aiheuttaa jonkunlaisen harhautuksen jotta hän voisi näpistää joko salkun tai yhden ampullin. Hetken kuluttua yhdestä ruudusta huoneessa pärähtää ilmoille anti-Jovianilainen propaganda-video,ja W-28 nappaa salkun ja lähtee juoksemaan pakoon niin nopeaa kuin robotti-kintuistaan pääsee. Valitettavasti sotilaiden johtaja on aika sitkeä tyyppi ja onnistuu pysymään synthin perässä ilman suurempia ongelmia, siitä huolimatta että häntä kohti ammutaan jopa konepistoolilla välillä. Ärtynyt W-28 vähän haukkuu sotilasta ennen kuin hän vihdoin viimein kutsuu apua Firewall-solultaan, jotka järjestävät hänelle pakokyydin Les Ghoulsien kyydissä, päästen takaisin tukikohtaan. W-28 ilmoittaa Houstonille mahdollisesta takavarikoidusta bio-aseesta, ja vaikka Houston ei varsinaisesti innostunut tekoälyn itsenäisestä iskusta Jovianeita vastaan, niin hän noteerasi että jostakin vaarallisesta saattoi olla kyse näissä bakteereissa.

Houston käski agentteja kuulestemaan/hankkimaan tietoja palkkamurhaajasta ja tämän työllistäjästä(Miranda A), joka oli aiemmin yrittänyt murhata agentit matkalla Extropiaan. Pienten varatoimenpiteiden jälkeen Miranda saatiin jollakin tapaa yhteistyöhön. Suunnitelmana oli laittaa Miranda tapaamaan toimeksiantajaansa samalla kun W-28 seuraa häntä. Jäljet johtivat kirsikankukkien talo nimiseen bordelliin. Suunnitelma jäi kuitenkin puolitiehen ja Mirandan cortial stack tuhottiin prosessissa. Agentit saivat kuitenkin selville, että Mirandan oli palkannut Oversight niminen tietotutkintajaosta, joka syytti Firewallia heidän agenttiensa teurastamisesta.

Samaan aikaan muut agentit lähtivät kuiluun etsimään signaalia joka käytti takaovea päästäkseen firewallin tietojärjestelmiin. Kuilusta he löysivät huumeluolan, jonka sisältä he löysivät näivettyneen hakkerin. Hollantilainen oli agentti joka oli päässyt karkuun firewallin puhdistuksesta. Hän oli hyvin sekavassa tilassa ja väitti Houstonin olevan syypää kaikkeen. Agentit päättivät luottaa hollantilaiseen, ja sopivat seuraavan ajan kontaktoida häntä.

Tehtävien jälkeen agentit kokoontuivat ja päättivät hankkia kontaktin kirsikankukkien talosta. Mona lähetettiin hommaan ja hän saikin Motoko-san nimisen prostituutin informantiksi.
Houstonille raportoitiin Oversightin osallisuudesta murhiin, mutta hollantilainen jätettiin mainitsematta. Houston totesi tehtävän suoritetuksi näiltä osin.

View
Vihan filosofiaa ja naulapommeja Extropiassa
"Kun he kysyvät miten kuolin, vastaa: Vihaisena"

Pelaajahahmot saapuivat extropiaan jossa alustavien opastusten jälkeen Jäbän tie erkani muista agenteista. Agenttien taksimatkan aikana terroristit iskivät paikalliseen junaan. Proxynsa Houstonin ja uuden tiimijäsenensä tavattuaan agentit saivat tehtäväkseen jäljittää terroristit ja estää heidän seuraava iskunsa jonka ajankohta oli tullut ilmi uhkailuviestissä. Houston myös kertoi, että firewallin sisällä on tietovuoto ja agenttien pitkäaikainen tehtävä olisi selvittää asia.

Muutaman tunnin tutkinnan jälkeen agentit paikansivat terroristien piilopaikan Kuilussa ja mahdollisen ylemmän tahon yhteyden. Lyhyen, mutta sitäkin verisemmän taistelun päätteeksi terroristien johtaja saatiin kaapattua ja hypercorpin edustajalle puhuttua selvisi, että terroristi olikin vain hulluksi mennyt dataminer ja agenttien haaviin oli saatu vain beta fork. Kameroiden ja puheiden perustella myös jokin sylphi oli käynyt forkin puheilla ja myöhemmin mennyt avaruusbussilla Extropian kiertoradalle.

Agentit onnistuivat estämään seuraavan iskun kuolonuhreitta, mutta pahempaa oli luvassa. Alpha fork oli yhä vapaalla ja lupaili koko Extropian tuntevan seuraavan iskun vaikutuksen. Löytyneiden johtolankojen perusteella agentit suuntasivat avaruussatamaan jossa heitä odotti antimateriapommi. Muusien suorittaman psykopaatin profiloinnin päätteeksi alpha forkin pääteltiin olevan pommin sisällä. Turhauttavan pseudofilosofisen keskustelun päätteeksi agentit keksivät oikean salasanan ja purkivat pommin. Hypercorp kaikessa piheydessään antoi vain 25000 krediittiä agenteille.

#Houston:
Hyvää työtä, agentit. Ehkä teistä tulee vielä jotain.
Epäilen vain päätöstänne luovuttaa jo vaaralliseksi osoittautunut X-uhka Cogniten haltuun. Yhtiöllä on historiaa vaarallisen tutkimuksen saralta. Luotan, että vaihdosta saamanne varallisuus käytetään Firewallin toimintaan.

Kommentit

Saa editoida ja korjailla. En muistanut kaikkia nimiä
Hyvä tiivistys, nimet ja Houstonin raportti lisätty! ~ A

View
Prologi
You wake up in a pod...

Firewall lähetti teidät kaikki Disco Inferno -haulerin kuljettamana kohti Extropiaa. Protokollan mukaan teidät vaivutettiin matkan ajaksi horrostilaan.
Heräsitte kuitenkin matkan puolivälissä ja huomasitte aluksen olevan tyhjä. Opitte aluksella käydystä taistelusta sekä siellä vaanineesta murhaajasta. Pitkäkestoisen kissa ja hiiri -leikin jälkeen syyllinen, matkustaja Miranda A. lopulta napattiin ja vangittiin odottamaan kuulusteluja. Lisäksenne vain aluksen mekaanikko Tendaji jäi eloon.

Meanwhile, in Extropia…

Kommentit

View