SAIROC

SAIROC on etenkin argonauttien suosima open source AGI koodi. SAIROCia pidetään joustavana ja helposti muokattavana egona, joten se paikkaa hyvin aseman kuin aseman satunnaisia puutteita. Ohjelmoinniltaan SAIROC on usein avulias, aloitekykyinen ja hieman naiivi. Nämä ominaisuudet sekä SAIROC-mallille ominainen häkellys-algoritmi luovat lähes inhimillisen käyttöliittymän.
Häkellys-algoritmi tekee mallista jokseenkin kömpelön ja hajamielisen, mikä on haitannut mallin laajempaa leviämistä. Sisäsysteemi käyttää ennemmin rajatumpia, erikoistuneempia AGI-malleja ja vakavammat argonautit tuskaskuvat usein SAIROC-mallin “toheloinnista”. Tämän seikan sekä AGIn yleispätevyyden takia SAIROC soveltuu harvoin erikoisosaamista vaativaan käyttöön.

MITRE-asema on eristynyt muista argonauteista, minkä vuoksi asema ylläpitää kymmeniä SAIROCeja tekemässä töitä, joihin aseman tiedeyhteisö ei ole soveltunut.

Pelaajat kohtasivat ensimmäisen kerran SAIROC-mallin tekoälyn MITREn sukituslaitoksella, missä tämä yritti selvittää W-28:n sukittamisen hankaluuksia. Hän tarjoutui kehittämään patchin seuraavalle kerralle, mikäli W-28 luovuttaisi itsestään kopion hänelle tutkittavaksi. W-28 ei suostunut, mutta tarjous on yhä auki.

SAIROC

Eclipse Phase: Operation Firewall Taleksi