Oversight

Oversight on Planetary Consortiumin tietotutkintaosasto, joka vastaa vanhan maan NSA:ta sekä MI6:sta. Oversightin ensisijainen tehtävä on valvoa Planetary Consortiumin jäsenkorppeja sekä kilpailijoita. Sisäsysteemissä järjestö toimittaa tarkastajan ja salaisen poliisin virkaa.
Oversightilla on myös toimintaa ulkoaurinkokunnassa, joskin lähinnä epävirallisin määrin. Oversightin sekundaarisiin tehtäviin kuuluu PC:n intressien suojelu Consortiumin ulkopuolella, mihin kuuluu vastavakoilu, piratismin ehkäisy sekä ajoittaiset terminaatiot.
Oversightilla ei ole virallista auktoriteettia Planetary Consortiumin ulkopuolella, mutta järjestön silmät valvovat kaikkea, mistä hyperkorporaatiot ovat kiinnostuneet.

Seuratessaan palkkatappaja Miranda A:ta agentit eksyivät keskelle Oversightin operaatiota. Lyhyen ajojahdin jälkeen yksi Oversightin agentti paljasti ennen terminaatiotaan, että Oversightin kimppuun hyökättiin samaan aikaan kuin Firewallin. Oversight ei ole tietoinen Firewallia kohdanneesta tuhosta vaan olettaa järjestön olevan iskun takana. On siis oletettavaa, että Oversight kerää myös voimiaan Extropiassa ja aikoo toimia Firewallia vastaan.

NEW
Agentit tekivät yhteistyötä Oversightin kanssa operaatio Catching Nemon aikana. Oversightin näkökulmasta operaatio onnistui yli odotusten ja Jones lupasi jäävänsä velkaa Firewallin agenteille.

Oversight

Eclipse Phase: Operation Firewall Taleksi