Eclipse Phase: Operation Firewall

Mission: Extropia Market

kommentit & keskustelu

Kirjoitetaanpa jälkipyykki kokeeksi logiin. Tehtävästoorin voi kirjoittaa omaksi viestiksi tai liittää tähän. Sen kirjoittamisesta saa yhä 1 rez pointin.

Tehtävän lopputwist tuli nurkan takaa, joten haluan kommentoida sitä sanalla tai parilla:

Juonessa oli pieni suunniteltu ansa/jekku – se, huomaatteko oliko ensisijainen tehtävänne suojella Petraa vai varmistaa sopimuksen onnistuminen. Ja huomaako kukaan, että sopimusta voi sabotoida myös toisesta suunnasta.
Oversightin näkökulmasta lankesitte heidän ansaansa täydellisesti, jonka vuoksi onnistuneen sopimuksen sijaan neuvottelut ovat langenneet viikoiksi, kenties kuukausiksi jäihin, kun molemmat osapuolet miettivät uudestaan kantojaan. Jos Oversightin viimeaikaisia toimia olisi tutkittu tarkemmin, lopputulos olisi voinut olla toinen.

Toisaalta se tarkoitti, että teidän valinnoillanne oli väliä. Kaikki uhat eivät olleet tasavertaisia ja sillä oli merkitys, ketkä valitsitte tarkemman syynäyksen kohteeksi.
Yksi tämän kampanjan tavoitteistani on tuoda lisää riskiä tehtäviin, koska sen puute oli mielestäni menneen Rogue Traderin suurimpia kompastuskiviä.
Mielestäni tämä tekee pidemmällä skaalalla peleistä mielekkäämpiä, kuten Timo sanoi: “Roolipelit tutkivat sitä, kun hyppäävä sankari ei saa kielekkeestä kiinni.”

That said, tein mielestäni jokusen virheen viime pelissä. En tyrkyttänyt teille Oversightin tutkimista, koska ajattelin Consortiumin agendan ja Oversightin aiemmat juonet olevan tarpeeksi suuri kehote ottaa heidän puuhistaan selvää. Ehkä heidät olisi pitänyt laittaa korkeammalle korokkeelle.
Ajattelin myös, että Extropian iskujen selvittäminen olisi ollut suurempi prioriteetti, jolloin neuvottelut Operaattori Jonesin kanssa olisivat aiheuttaneet enemmän päänvaivaa. Lunalla olimme ihan eri kuvioissa, joten minun olisi pitänyt palauttaa aiemmat tapahtumat mieleen session alussa.
Infohyökkäykseen olisi nyt pitänyt varautua, tehän käytitte samaa taktiikkaa Liberaattoreita vastaan! >:)
(Kuolema on väliaikaista, maine ikuista.)

That said, lupaan että tehtävät menevät pieleen jatkossakin, mutta se ei tule kaatamaan maailmaa.

TL;DR Riski on hyvästä, mutta elämä jatkuu.

Moxie oli aika tappavaa tässä sessiossa. Onko teistä päivittäinen palautuminen liian kova tahti?
Vaihtoehtoisesti moxie voisi palautua sessioittain ala fate pointit tai tehtävien välissä. Tällöin se olisi hieman arvokkaampaa, ja motivaatio-palautumisilla olisi suurempi arvo. Vastineeksi tällöin vihollisilla olisi luonnollisesti vähemmän moxieta käytettävissä.
Voidaan pelata myös nykyisellä säännöllä, mutta silloin pyrin muistamaan, että kaikilla vastustajilla on enemmän tai vähemmän moxieta käytettävissä.

Comments

Imo suurimmat syyt miks ignorattiin consortium:

1. Oltiin lunalla jossa consortiumin valta on pieni ja sen uhkaa ajateltiin pienenä

2. Houston ei sanonu yhtään mitään metaplotin jatkamisesta/ iskujen syyllisten ettimisestä/asian selvittämisestä joten ei itellä ees tullu mieleenkään että sitä pitäs tutkia ellei tuu suoraan uutta evidenssiä vastaan (eli tää juonikaari oli unohtunu lunaplotin takia)

3. Viimeksi nähtiin paljon vaivaa infoiskun ja feikkidatan tekemiseen, mutta sen vaikutus katosi yhellä nopanheitolla (ja sen uppaamisella kritiksi) niin itellä oli ainaki semmone et iha sama mitä tapahtuu me voijaa counterata se.

4. Ainaki ite uppouduin liikaa oman hahmon ajatusmaailmaan, jonka tärkeinpänä juttuna on oma yritys (samalla firewallin tehtäviä tehden).

Ei sitä oversightia ois pitäny tyrkyttää muussa mielessä kun houston ois voinu muistuttaa tästä metaplotista ja oversightista siihen liittyen

Mission: Extropia Market
 

ja itelle on ok moxiet per missio koska omistan ison poolin :D

Mission: Extropia Market
 

En usko että hahmoni olisi edes voinut tehdä mitään asian eteen vaikka me oltaisiin saatu ennakkovaroitus Oversightin suunnitelmasta, skillset ei oikein auta tällaisen ei-fyysisten asioiden kanssa, tärkeimmät non-stealth, non-combat skillit mitä hahmolla on eivät olisi tehneet oikein mitään, mahdollisesti infosecia lukuunottamatta. Muutenkin itselle koko Oversight juttu oli jotain joka hahmolle kuulosti melko lailla siltä että pyydettiin pettämään Firewall, ja vaikka voi ollakin kusipää, niin W-28 on lojaali. Ei siinä paljon mietitä suhtautumista.

Haastetta pitää ollakin, mutta sellainen turhauttava haaste ei ole oikein kivaa – sellaiset asiat joille ei voi mitään oikeiden skillien puuttumisen vuoksi. Varsinkin Eclipsessä eri hahmot erikoistuu eri asioihin, niin sitten jos jotain spesialistia ei ole jonkunlaisen ongelman hoitoon hahmojen joukossa niin welp. Tilanteet joissa voi vain katsoa sivusta eivät yleensä ole kovin mielekkäitä – tämä kai tuli vähän mieleen siitä että oma hahmo oli viime sessiossa enimmäkseen koriste, ainoan tärkeän asian mitä tuo teki ollessa raketin ottaminen naamaan :I RT:ssä sentään silloin kun combatista tuli örkki-show niin hahmo pystyi pitäytymään tieto-asioiden ehdottomana eksperttinä ja pystyi koko ajan kontribuoimaan aktiivisesti, mutta sama ei ole oikein onnistunut Eclipsessä kun murha-expertti ja bottikeisari hallitsevat combattia isomman spesialisoitumisen takia.
Myös se että meillä ei oikein ollut oikeastaan sitten mitään keinoja memeettisen hyökkäyksen kounteroimiseen tuli kyllä mieleen kun mitään asiaan liittyvää skilliä meillä ei ollut, paitsi oliko se hoffan muusan social engineering tjsp.

Kai sitten myös se vaikutti meillä Oversightin ignoraamisen on se että tähän mennessä ne on ollut meille melko lailla pelkkä nimi. Ei me tiedetä niistä juuri mitään, minkälaiset resurssit niillä on (paitsi että Extropiassa saaneet jonkun verran turpaansa mystisen lähteen hyökkäyksestä) jne. Ainoa asia mitä me tiedetään niistä varmasti IC (ja itselle myös OC) on se että ne syyttivät meitä aiemmin hyökkäyksistä Oversightia vastaan, ja että ne ovat Consortiumin salaisia agentteja.

Moxiet per sessio kuulostaa minusta parhaalta. Varsinkin kun jotkut missiot vaan tulee olemaan tavallista pitempiä, ja motivaatio-moxiet voi kuitenkin olla hankala saada jos motivaatiot ovat jotenkin spesifejä (esim. useimmissa sessioissa mun +Figure Out The Past ja -Jovian Interests tuskin ovat relevantteja, samaten Sindelen maan reklamaatioon liittyvä motivaatio. Hoffalla on taas paras keino saada moxieta kun sen personal career on jotain mitä se voi aika helposti täyttää useimmissa sessioissa, ellei jolla kulla ollut jotain muuta helppoa motivaatiota jota en vain muista just nyt)

Mission: Extropia Market
 

All valid points.

Oversight on tosiaan jäänyt nimeksi, osin vähäisen näkyvyyden takia ja osin sen takia, että kahdesta viime sessiosta teiltä jäi vahvan Oversightiset plot pointit löytämättä. Consortium ei kuitenkaan ole vieras, joten sen agendan olisi mielestäni pitänyt olla motivaattori, jolla ei-memeettiset estokeinot olisi kaivettu esille.
Tämä wiki on osalta auttamassa Eclipsen massiivista infodumppia, ja käsittääkseni Oversight sivu on ollut saatavilla viikkojen ajan.
https://operation-firewall.obsidianportal.com/wikis/oversight

Pitkälle erikoistuneen hahmon ongelma on tekemisen puute. RTssäkin örkit loistivat tappelussa ja tappoivat aikaa loput sessiosta. Otan partyn voimavarat huomioon seikkailuja suunnitellessani, mutta kaikkeen ei saa kaikkea. Käsittääkseni sinulla on kuitenkin ollut edellisissä sessioissa tekemistä?
Yksi sessio silloin tällöin annettakoon anteeksi?
(Jos joku tuntee olevansa liian yhden tempun hevonen, hahmon muokkaamisesta voi puhua mun kanssa. Kaikkihan tässä vielä harjoitellaan ja Eclipsessä hahmot yleensä osaavat useamman kuin yhden asian)

… Partyn osaamiseen perustuva suunnittelu kaatuu myös silloin, kun porukan hakkeri päättää lähteä naiskentelemaan…

P.S. Hoffen kommenttiin nopanheitoista haluan vielä mainita se, että näin käy kun huonosti kohdistettu mustamaalaus konkaripoliitikkoa vastaan kohtaa tarkkaan kohdistetun täsmäiskun varautumatonta vihollista vastaan. :D

Mission: Extropia Market
 

Juu, muissa sessioissa on yleensä ollut tekemistä, se vain tuli mieleen kun tässä viime sessiossa hahmo oli aika lailla seinä koriste. Tai näkymätön, minkä se kyllä oli melko kirjaimellisesti suurimman osan ajasta. Hahmo saattaa olla hieman liian raskaasti spesialisoitunut stealthiin, mutta toisaalta eipä kellään muulla ole hahmoa joka olis erikoistunut samaan. Se vain että ne muut asiat missä tämä on melko hyvä (combat ja hakkerointi) hoituu muitten kohdalla paremmin niin vain aiheuttaa välillä one trick pony-hetkiä, ja jälkikäteen on kyllä havainnut että useampi networking olisi ollut hyödyllistä.

Maanantai muuten sopii itselle vähän huonosti seuraavaksi sessioksi, keskiviikko paremmin mitä tulee seuraavaan sessioon. Saatan maanantaina vielä ehtiä paikalle, mutta luultavasti myöhässä aloitusajasta riippuen, kun olen luultavasti silloin vielä Nivalassa ja pitää tulla junalla Ouluun.

Mission: Extropia Market
Taleksi

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.