Eclipse Phase: Operation Firewall

Kauhua ja kapinaa Lunalla

Agentit kohtaavat hirviöitä, radikaaleja ja tullin

(Saa korjata jos muistaa tarkemmin – en ihan täysin muista esim. miten Artemiksen lokaatio nyt löytyi – en myöskään muista tarkkaan tuota koko professori Totuus pätkää)
(Olen sen kirjoittanut mitä muistan, saa lisäillä ja korjailla)

Proxy Pollyanna Lunasta oli pyytänyt Proxy Houstonilta apua paikallisen ongelman kanssa, ja Houston lähetti agenttinsa hoitamaan asiaa. Farcastaus sujui enimmäkseen ongelmitta, joskin yllättävän DDOS-hyökkäyksen takia Mona Choovanski ajautui jonkunlaiseen koomaan. W-28:n outo teko-äly mieli myös aiheutti hieman ongelmia sleevauksen kanssa, mikä hieman kyrsi kyseistä AGIa.

Agentit saapuivat MITRE-avaruusasemalle Lunan kiertoradalla saatuaan simulspacessa brieffauksen Proxy Pollyannalta. Agenteilla oli päätehtävänään selvittää mitä Steel Liberators aikoo Lankeemuksen päivänä, Firewallin saatua tietoonsa että jotakin oli tekeillä. Toisena objektiivina oli selvittää että mitä tapahtui vastikään kadonneelle nanoteknologiaa tutkineelle tohtori Artemis Meldoniumille, ja koska jäljet sopivasti alkoivat MITRE-asemalta, agentit keskittyivät tämän langan tutkimiseen ensin, vaikka he myös kävivät tapaamassa professori Totuutta.

Professori Totuuden tapaus olikin sitten hieman ongelmallinen…

Agentit saivat lyhyen tutkimisen jälkeen selville Artemiksen tuttavan, [nimi tähän], eivätkä hukanneet hirveästi aikaa ennen kuin menivät kyselemään tältä mitä tämä tiesi Artemiksen katoamisesta. Hirvittävästi tämä ei tuntunut tietävän/suostuvan kertomaan, eikä asiaa varmaan auttanut se että Joshua Ferrara käytti Fake ID:tään, tohtori Sykeröä, väittäen olevansa Artemiksen vanha tuttu joka nyt vain sattui haluamaan tietää missä Artemis oli. Sen agentit sentään saivat selville että Artemis oli laskeutunut jonnekin kuun pinnalle tutkimaan nanoteknologiaa, ilmeisesti jonnekin syrjäseudulle. Vähän aikaa siinä kesti, mutta lopulta summittainen sijainti saatiin selville – jossakin lähellä New Mombain karanteeni-aluetta.

Agentit matkasivat kuun pinnalle, joskin välietappi piti tehdä Nektarissa ja lievästi laittomat varusteet piti pudottaa dead dropilla paikalle. Silti tullissa tuli vähän ongelmia…

Vaikka Ferrara parhaansa mukaan yritti todistaa olevansa huono navigoija, niin loppujen lopuksi löydettiin luultava paikka Artemiksen lokaatiolle – kraateri jonka keskellä oli kaktus. Sindele tunsi jotain outoa omituisilla async voimillaan, muttei kertonut tästä muille. Analyysi osoitti että tällä koko tilanteella oli jotain tekemistä nanoteknologian kanssa, ja W-28 havaitsi maassa poispäin kulkevat jalanjäljet, ja pian agentit lähtivät seuraamaan näitä, lähetettyään Proxy Cleanille, Lunan toiselle Proxylle, ilmoituksen siitä että kaktus oli jotain TITAN-hämminkiä, ja Clean lähetti tuho-tiimin hoitamaan asian.

Jalanjäljet johtivat reikään maassa, ja W-28, Sindele ja Katja loikkasivat alas. Ferrara lähetti alas kaksi kauko-ohjattua bottia joista toisessa oli forkki. Alhaalla odotti keskeneräinen maanalainen rautatie-tunneli jonka oli ollut tarkoitus kulkea Nektarista New Mumbaihin, mutta New Mumbain ydinpommitus oli pistänyt suunnitelmille stopin. Joukkio seurasi jälkiä vähän aikaa kunnes löysivät joukon surmattuja synth-botteja, ja pian sen mitä Artemiksesta oli jäljellä. Artemis oli joutunut exsurgent-infektion kouriin eikä ollut enää oikeastaan ihminen, ja se mitä hänestä oli jäljellä tuntui lähettävän jonkunlaista ‘kutsua’. Sindele ratkaisi ongelman tuhoamalla Artemiksen ruumiin raskaalla raketinheittimellä. Kutsuun oli vain jo vastattu…

Äkisti massiivinen exsurgent-hirviö hyökkäsi tunnelin seinän läpi, eikä kauaa kestänyt ennen kuin sen jälkikasvukin seurasi. Sindele aloitti murhaamisen hyvin tehokkaasti raketinheittimellään, W-28 joutui pulaan lievän hitautensa takia kun pienet exsurgent hirviöt ryntäsivät tämän päälle ja pitelivät tätä maassa aika tehokkaasti. Katja lähinnä kyyhötti nurkassa piilossa, ja Ferrara lähetti jostakin järjettömästä syystä toisen bottinsa tutkimaan tunnelia kauempana W-28:n ja Sindelen taistellessa. Taistelu oli vaikea ja vaarallinen, mutta raketinheitin loppujen lopuksi ratkaisi tämän agenttien eduksi, ison hirviön ja tämän jälkikasvun laotessa räjähtelyn voimasta. Taistelu oli ollut tosin hieman traumaattinen ja W-28 oli myös jonkin verran vahingoittunut, vaikka medihinet sitten loppujen lopuksi auttoivatkin tätä aika runsaasti.

Sittenpä alkoi matka takaisin kohti Vanhaa Nektaria, kaupunki jota asuttaa enimmäkseen synthmorpheissa elelevä köyhälistö + jonkun verran rikkaita korporaatti-tyyppejä joilla on käytännössä huviloita paikalla. Tällä kertaa agentteja ei kiinnosta hirveästi tullin kautta kulkeminenkin varsinkin kun näillä on mukanaan professori Totuus jupakan jälkipyykistä laiton morffi jonka he aikovat myydä jollekin paikalliselle rikollisjärjestölle. Sindelen kautta hommataan sisäänpääsy erään triadin kautta, jotka tuntuvat salakuljettavan aika runsaasti jotakin tavaraa kaupunging sisälle. W-28 olisi voinut katsoa laatikon sisälle T-säteillä, mutta päätti kohteliaisuudesta olla tekemättä sitä – agentit saisivat tiedon näiden sisällöstä myöhemmin.

Ensimmäiset pari päivää Nektarissa menevät enimmäkseen tiedonkeruuseen ja traumojen paranteluun exsurgent-hirviöiden kohtaamisesta, mutta agentit alkavat kuitenkin saamaan jo jonkun verran perusasioita selville. Samat triadit jotka salakuljettivat agentit sisään ovat salakuljettaneet sisään suuria määriä aseita työläisjärjestölle, ja näyttää oikeastaan siltä että paikalla taidetaan suunnitella kapinaa. Agentit identifoivat luultavaksi Steel Liberatoreiden kohteeksi Uudesta Nektarista kotoisin olevan rikkaan Mercer Brownin, Lunan sisäisen poliisin johtajan Ord Brownin tyttären, konsertin Lankeemuksen päivänä. W-28 saa myös selville vanhan tuttunsa Gard-W:n olevan maisemissa, hieman yksisuuntaisen mielen omaavan Merkurialaista aatetta seuraavan AGIn. Ilmeisesti AGI-pohjainen terroristijärjestö Siniset Ruusut on tarjonnut apuaan Steel Liberatoreille. Gard-W ei suoraan kerro olevansa tekemisissä missään kanssa, mutta oletus on että hän on Steel Liberatorien apuna oletetun kapinan kanssa.

Agentit seuraavat useampia eri johtolankoja, mutta tärkeimpänä he soluttautuvat Steel Liberationin sisälle, vaikka pieneksi ongelmaksi käy se, että kaksi henkilö neljästä on biomorffeja. Loppujen lopuksi heidätkin otetaan mukaan osaksi operaatiota, mutta suostuttelua se vaatii – Katja myös sekoilee hieman baarin puolella kun yrittää tilata mehua baarimikolta joka ei erityisemmin pidä biomorffeista, ja päätyy aivopesemään sekä portsarin että baarimikon hakkeroinnin avulla. Agentit päästetään rekryämis-tilaisuuteen johon itse Leslie Haversham, Steel Liberaattorien johtaja saapuu pitämään palopuhetta, ja kertoo suunnitelman. Tarkoituksena on kidnapata Mercer Brown konsertin yhteydessä, ja pakottaa tämän isä neuvottelupöytään tämän avulla. Jotkut agenteista pitävät puhetta ihan järkevänä, mutta kaikki eivät siitä innostu niin hirveästi – Ferrara hieman kyselee että entä jos isäpappa Brown ei suostukaan neuvottelupöytään edes panttivangin kanssa, johon Leslie kuittaa että tällä on jonkunlainen varasuunnitelma, muttei kerro siitä sen enempää. W-28 livahtaa poistuvan Leslien perään kuin kiero stealth botti ja selvittää miltä tämä näyttää normaalisti, Leslie kun on sangen harvinaisessa synthmorphissa joka voi muuttaa ulkonäköään melko vapaasti. W-28 saa myös viestin Gard-W:ltä, jossa tämä kertoo haluavansa antaa tälle mahdollisuuden osallistua johonkin hieman tärkeämpään tehtävään…

Sillä aikaa kun W-28 seurailee Leslietä, niin muille jaetaan näiden tehtävät: Sindelen käsketään seistä lähellä lavaa ja ottaa puskasta kivääri ja ampua vartijat h-hetken tullessa kohdalle, Katja pistetään hakkerointi hommiin hakkeri [insert name]n alaisuuteen ja Ferrara pistetään tekemään asiaa [x]. W-28 missaa tehtävänantonsa ja herättää hieman epäluuloja, vaikka hieman myöhemmin onnistuukin livahtamaan takaisin sisään. Vartija silti hoksaa jonkin olevan vialla, ja kokous päätetään valheella että kyseessähän oli tietenkin vain työläisjärjestön ihan tavallinen tapaaminen. Agentti-AGI jää tapaamispaikkana toimineen baarin julkisiin tiloihin joksikin aikaa hieman epävarmana, ja saa kuin saakin jonkunlaisen tehtävänannon Kromilta loppujen lopuksi, vaikka epäilyttävän käytöksensä vuoksi tälle osoitetaan vain varaston vartiointi tehtäväksi. W-28 sanoo kiitos ei ja päättää ottaa selvää mitä Gard-W tahtoo.

W-28 ottaa vastaan Gard-W:n kutsun tavata simulspacessa, ja saa tältä tarjouksen liittyä jonkunlaiseen operaatioon. Käy selväksi että Gard-W on erittäin keskittynyt yhteen asiaan kerrallaan, tässä tapauksessa tämänhetkiseen missioonsa eikä mitään suurempaa small talkia esiinny – mutta W-28 saa nyt kuitenkin selville että jotain muutakin kuin pelkkä Steel Liberaattoreiden operaatio on meneillään. W-28 pyytää päivän lisää miettimisaikaa, mutta esittää varovaisen kiinnostunutta.

(En muista hirveästi mitä sitten tapahtui, yleistä sekoilua?)

Seuraavana päivänä W-28 kävi puhumassa uudemman kerran Gard-W:lle ja myöntyi ehdotukseen, ja selvisi että mikä Leslien kakkos-suunnitelma oikein oli – Vanhan Nektarin life supportin tuhoaminen. W-28 hieman yrittää horjuttaa Gard-W:n uskoa Leslieen sillä että tyyppi vaikuttaa aika epäluotettavalta, tämä kun on melko lailla pettämässä Triadi-liittolaisensa kun ei ilmoita näille että on tekemässä paikasta asuinkelvottoman biomorffeille, osan Triadeista ollessa myös tällaisten sisässä. Ei se vain oikein onnistu, Gard-W:n mielestä kun kapina on hyvä asia täällä, vaikkei Leslie pitäisikään lupauksiaan Sinisille Ruusuille. W-28 taktisesti päättää jättää kertomatta yksityiskohdat siitä mitä oikein tulee tapahtumaan Leslien suunnitelma B:ssä, vaikka vihjaakin että kaikki biomorffit olisi ihan hyvä evakuoida pois Vanhasta Nektarista ennen Lankeemuksen päivää. Ferrara tietenkin vähän kyselee että mitäs tällä oikein tarkoitetaan, mutta sitä ei W-28 suostu paljastamaan.

(Lisää yleistä sekoilua?)

Myöhemmin W-28 tapaa Gard-W:n uudestaan simulspacessa, tällä kertaa omassaan erittäin militaristisen Gard-W-version sijaan, ja tiedustelee hieman tehtävän parametreista ja yrittää hieman horjuttaa Gard-W:n uskoa Leslien aikeisiin. Vaikka jonkun verran W-28 saa loppujen lopuksi vastakaikua toiselta AGIlta valittamalla kuvitellusta rasisismista Steel Liberatorien rekryttäjien puolelta, niin Gard-W:lle missio tulee ensin. Leslie voi olla kusipää, mutta taiston syy on AGI:n mielestä hyvä, vaikka rahoitus tulisikin oudosta lähteestä – minkä W-28 varmistaa myöhemmin hiippailemalla Leslien asuntoon ja löytämällä sieltä hieman pankkitietoja joista selviää että Leslie sai salatusta lähteestä ison summan rahaa vain muutama kuukausi sitten.

Ferrara tapaa Ord Brownin…

Comments

MikkoK

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.