Eclipse Phase: Operation Firewall

Firewall Data File: Project Wolf-Father

Firewall Mission Archive

//Firewall Data File: Project Wolf-Father
Ref: Driscoll-Toyoda Interrogation File, Sentinel Team SWK Debrief Files, Oracle-AGI Safety Dissertation [REQUIRES PROXY PRIVILEGES]

Projekti Wolf-Father oli mustan budjetin hanke, joka tutki oraakkelifunktioituja ydin-Älyjä. Heidän pyrkimyksenään oli saada selville, onko transihmiskunnan mahdollista kehittää turvallinen ydin-Äly. Operaatiologien sekä Tri Toshiro Driscoll-Toyodan mielestä ekstrahoidun dissertaation perusteella vastaus on kieltävä.

Tri Driscoll-Toyoda osoittautui yhteistyöhaluiseksi sen jälkeen, kun psykokirurgimme onnistuivat osittain poistamaan hänen mieleensä asetetut estot. Projekti toteutettiin nimeämättömänan hyperkorporaation nimissä. (Informaatiomme viittaavat LLA:ssa toimivaan Naos-korporaatioon, jonka henkilöstötiedostot täsmäävät Fornjotin henkilökuntaan.) Tri D-T epäilee, että projekti on todennäköisesti ollut hänen ideansa.
Tri Driscoll-Toyodan kuulusteluraportin mukaan tutkijaryhmä oli palkannut Ultimate-iskujoukon puhdistamaan Kerubien Kovenantin omistaman aseman ja valmistamaan sen omaan käyttöönsä. Tutkijat tuotiin paikalle ja sukitettiin paikallisiin kehoihin. D-T:n mukaan lahkon jäseniä pidettiin varastossa, ja heidät oli tarkoitus vapauttaa tutkimuksen päättyessä. (Todennäköisesti asema oli alkujaankin tarkoitus tuhota projektin päätteeksi. ~ Proxy Maesto) Rauhanomaisista lahkolaisista ei ollut vastusta kokeneelle iskujoukolle.

Tutkimus keskittyi Naosin kehittämään Oraakkeli-keinoälyyn. Asemalle pystytetyt matrioshka-serverit pyörittivät useita sisäkkäisiä, itsenäisille periaatteille perustuvia simulaatioita, joiden olisi pitänyt estää keinoälyn liikkuminen. Lisäksi aseman jokainen ego sekä ohjelma oli varustettu reaktorihuoneeseen sijoitetun ydinräjähteen laukaisimella, joka oli ohjelmoitu räjähtämään heti, jos jokin poikkeaa rutiinista. Ryhmä ei ollut tietoinen kolmannesta varotoimesta, ultimaattien asentamasta antimateriaräjähteestä, joka oli laukaistavissa tuntemattomasta valvontatilasta. Kaikista varotoimista huolimatta tekoäly onnistui ottamaan kontrollin asemalla. Pidämme epätodennäköisenä, että äly olisi levinnyt kontrollikeskukseen, joten oletamme valvojien seuranneen tilanteen kehittymistä – tai älyn onnistuneen peittämään läsnäolonsa.

Luomamme tapahtumamallin mukaan tietomurto tapahtui noin viikkoa ennen agenttiemme saapumista paikalle. Tri Driscoll-Toyoda spekuloi, että keinoäly päätteli heidän kysymyksensä turvatoimien ja suoritettujen kokeiden perusteella. Älyn metodit osoittautuivat vahingollisiksi transihmisen psyykelle, mikä aiheutti tutkijaryhmän oireilut. Raportin mukaan pahiten kärsi turvallisuuspäällikkö Julius Gowda, joka alkoi uskoa olevansa osa Kerubien kovenanttia. Oraakkelin vastaus ekstrahoitiin D-T:n mielestä ja on nyt Firewallin tutkinnassa piilotettujen basiliski hackien varalta. Mikäli dokumentti osoittautuu turvalliseksi, se tulee edistämään AGI-tutkimustamme vuosikymmenien edestä. Huomioitavaa on, että Oraakkelin raportti on täysin ymmärrettävä ilman minkäänlaista taustakoulutusta alalta.

Suosituksemme on, että tehtäväloki arkistoidaan toistaiseksi ja aloitamme esitutkinnan Naos-korporaation toiminnasta. Oraakkelin raportti eristetään ja riippuen tutkijaryhmän löydöksistä tuhotaan tai vuodetaan seuraavan vuosikymmenen kuluessa argonauteille. Tohtori Driscoll-Toyoda on osoittanut yhteistyökykyä tutkinnan jokaisessa vaiheessa, ja hänen värväämisensä voisi olla kannattava liike.

Liite: Otteita Tri Driscoll-Toyodan kuulustelusta

”Totta kai tiesimme riskit. Tulokset olivat niiden arvoisia.”

”Pidän sitä hyvin epätodennäköisenä, että transihmisyys pelastuu pienten edistysten kautta. Ei, tarvitsimme valtavan mullistuksen, ihmeen. Eivätkä ihmeet ole koskaan ilmaisia.”

”Transendettien älyjen tutkiminen on klassinen gorgon laatikossa-dilemma. Tavoitteenamme on selvittää, mitä laatikkoon lukittu gorgon tekee. Otuksen katse kivettää ja se yrittää saada meidät näkemään ne. Peto ei kuitenkaan tiedä, milloin ja mistä katselemme sitä."

”Kaukolaukaistava antimateriapommi? Kuulostaa idealta, jonka alfani olisi keksinyt! Jos tämä versio minusta olisi tiennyt siitä, olisin mielelläni potkaissut sitä hyvin, hyvin lujaa.”

”Akateemisesta näkökulmasta Oraakkelin arkkitehtuurin passiivisuus vallankaappauksen aikana on valtava voitto keinoälytieteille. Itseasiassa luulen, että tämä on ensimmäinen kerta kun tällaista on tapahtunut. Kaikesta tapahtuneesta huolimatta en voi olla tuntematta ylpeyden vivahdusta.”

Comments

Fluffia työpäivän ratoksi. Kuten aina, kommentit, ehdotukset ja ideat ovat tervetulleita.
Mikä sessiossa oli erityisen hyvää? Mikä huonoa?

Pelaajaraportista saa 1 rez pointin, kuten yleensä.

 

Tein taas yhden noita operaatiologeja (tosin en jaksanut isommin vielä kirjoitella friikkimäisestä puoliskosta sessiota).

Sessio oli enimmäkseen mainio, vaikka pari kertaa taisi taas käydä esiin se ‘Ferrata on oikeasti ainoa puhehahmo mitä meillä on’-ongelma, mikä aiheuttaa ongelmia NPC:den vakuuttelussa jos pitää heittää persuasionia tai jotain.

Taleksi

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.